09 August 2011

Jumpa dengan orang yang salah lagi???

~♥ Kenape ALLAH temukan kita dengan org yg salah ♥~ Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja…tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.  

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita  
bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA. 


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik. 


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.  


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.  


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan… 

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.   


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.   


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.   


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL. Wahai sahabat yg kecewa, menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya. Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA.. PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..♥~


sekadar berkongsi, ni terbaca tadi...
p/s: sesapa yg tgh kecewa tu...dah2 lap la airmatamu..jgn sedih2..Insyaallah nanti mesti akan dijumpakan Allah dengan orang yang memang berhak mendapat cintamu secara total...:)

7 comments:

 1. sabar ye iyand....musti ada jodoh yg lebey baik tuk iyand..

  ReplyDelete
 2. cintazulaikha,
  ni secara umum sebab terbaca entry ni sis...:)

  ReplyDelete
 3. kira musibah juga tu...utk kita lebih lg mendekatkan diri kepada Allah..jika ada kesedaran daripadanya..wallhu'alam.

  ReplyDelete
 4. PCL,
  yup bersetuju...sedih tgk ada cite orang putus cinta sampai nak bunuh diri la segala...Allah kan sentiasa bersama kita..so jgn cepat putus asa :)

  ReplyDelete
 5. cinta Allah cinta hakiki, cinta manusia sementara je T_T

  ReplyDelete
 6. hurmmm saye x pernah rase broken heart. hihihi...

  ReplyDelete
 7. asniza,
  yup cinta kepada Allah cinta sejati :)

  zaza,
  tak pnh rasa..wah very lucky :)

  ReplyDelete

6 orang doakan iyan shazlind jadi slim dan sehat :) terima kasih ya semua...:)